Wednesday, 3 January 2018

Set Penjagaan Bayi Organik, Semulajadi & Selamat daripada Shaklee


Hello Shakleebaby!

* Safe * Gentle * Organic * Tiga perkataan ini cukup menggambarkan bahawa produk penjagaan bayi keluaran Shaklee ini sangat selamat dan best untuk anak-anak anda!

Kalau sebelum ni, bila dengar Shaklee je, supplements (makanan tambahan) dan vitamins nya akan terbayang dan terlintas di fikiran orang ramai. Betul betul? Hehe.

Namun, ramai yang masih tidak tahu bahawa Shaklee sekarang ini juga mempunyai produk-produk penjagaan bayi yang baru sahaja mendarat di Malaysia pada bulan November 2017 dari US!

Oleh itu, Sya rasa bertanggungjawab untuk memberitahu dan menyebarkan kebaikan serta keistimewaan berkenaan Shakleebaby ini kepada anda semua terutamanya anda yang mempunyai anak kecil.

Here goes! A list of Shakleebaby by Shaklee :-

1. Shakleebaby Gentle Wash


Kita sedia maklum bahawa kulit bayi nipis, halus dan lebih terdedah dengan kekeringan berbanding kita orang dewasa ni.

Apatah lagi jika bayi kita itu mempunyai masalah kesihatan seperti ruam atau ekzema. Pemilihan produk penjagaan kulit sangat penting untuk mereka. Mereka tidak boleh langsung menggunakan produk-produk yang mengandungi bahan kimia. Ini kerana bahan kimia itu akan menyebabkan keradangan dan iritasi yang lebih teruk kepada kulit bayi especially bayi yang kulitnya sensitif.

Namun, Shakleebaby Gentle Wash ini telah mejalani ujian sensitiviti. Memang sangat sesuai untuk bayi yang berkulit sensitif. 

Mandian bayi Shaklee ini juga lebih lembut, mesra kulit dan berbau harum dari Lavender itu sendiri. Yang paling best formulasinya tidak memedihkan mata! Mandian ke atas bayi pun jadi lebih selamat dan menyeronokkan! ;)


2. Shakleebaby Soothing Lotion


Losyen bayi Shaklee ini melembut dan melembapkan kulit bayi. Ia juga telah diuji sesuai untuk kulit bayi yang sensitif. Kelembapan yang optimum membantu mengatasi kulit bayi yang kering dan secara tidak langsung dapat juga membantu mengurangkan kegatalan kulit bayi. 

Selain itu, ia juga bertindak dengan memberi kelegaan dan ketenangan kepada bayi serta menambah semula nutrient kulit bayi.


3. Shakleebaby Massage Oil


Kebiasaannya bayi akan menangiskan bila kita letak dia. Tapi, bila kita angkat, dukung dia, dia diam. Senyap. Malah dia berikan pula senyuman dekat kita sampai cair kita dibuatnya. Hihi.

Kalau pegang pun dia dah boleh rasa tenang, suka, bayangkan lah kalau kita berikan urutan badan dekat dia.

Ada kajian menunjukkan urutan ke atas bayi dapat mengurangkan tangisan, fussiness, membantu bayi mendapatkan tidur yang lebih aman, malah dapat membantu mengurangkan sembelit dan kolik. Ada juga yang mengatakan bahawa urutan dapat meningkatkan keupayaan bayi melawan kuman.

Selain itu, urutan juga dapat merangsang sistem saraf bayi, menghasilkan serotonin (kimia yang sangat baik), mengurangkan kortisol (hormon yang disegel sebagai tindak balas tekanan), membantu denyutan jantung dan pernafasan bayi supaya menjadi perlahan serta membuatkan bayi berasa tenang. Juga sangat baik untuk kesihatan emosi bayi.

Jadi, anda boleh gunakan Shakleebaby Massage Oil atau Minyak Urut Bayi Shaklee ini untuk bayi anda. Secara tidak langsung anda telah membina satu ikatan yang lebih mesra dengan anak anda juga tau! ;)

Shakleebaby : Ciri-Ciri dan Keistimewaan


1. Clinically-tested and Pediatrician-tested
- Semestinya semua produk Shaklee mempunyai ujian klinikal. Diuji ke atas manusia. Ada scientific research.
- Shaklee bagi percuma dekat doktor-doktor pakar kanak-kanak di Hospital US untuk cuba dekat pesakit kanak-kanak di hospital.
- Selepas mereka cuba ke atas pesakit-pesakit, mereka kata "I WANT THIS PRODUCT!!" Ni kata Pediatricians di US yang dah cuba. Wah! 

2. Hypoallergenic and Non-irritant
- Melindungi kulit bayi dari mendapat alergi.
- Tidak merengsa. Bayi tidak akan mendapat sebarang alahan!
- Sebab ia organik, semulajadi dan selamat. Tidak mengandungi bahan-bahan kimia dan akan melindungi bakteria baik pada kulit bayi.

3. Natural, Certified Organic Ingredients, Formulated Without Harmful Substances 
- Hanya mengandungi bahan-bahan semulajadi dan organik sahaja.
- Tiada bahan kimia, pewangi atau pewarna tiruan.

4. pH Balanced
- Penting supaya kulit bayi tidak bermasalah especially kalau kulit sensitif. Kulit bayi dah lah nipis, halus pula tu.

5. Made in USA
- Bukan buatan tempatan.

Harga satu Set Shakleebaby ini cuma berharga RM381.60 sahaja dengan PENGHANTARAN PERCUMA ke seluruh Malaysia.

Setanding dengan kandungan dan kualiti bahan-bahannya yang ORGANIK dan SEMULAJADI.

Bukan itu sahaja, pembelian setiap Set Shakleebaby ini didatangkan bersama Plush Microfiber Towel dan Handy Baby Toiletry Bag tau!


Very practical and easy to carry! Towel ni boleh buat lap badan baby lepas mandi. Atau jadikan sebagai alas atau lapik semasa sapuan losyen dan minyak. Towel ni tebal dan sangat lembut tau! Boleh juga jadikan Set Shakleebaby ni sebagai hadiah ;)

Jika anda berminat untuk mencuba dan mendapatkannya, boleh terus hubungi Sya :)

Your Baby Deserves the Best!

Siti Aisyah binti Ab Razak
SID : 1034673
Founder & Owner @ Yeoja Beauty House (YBH) Natural Home & Mobile SPA
+6019 - 457 0213
yaeppenyeoja@gmail.com

No comments:

Post a Comment