Tuesday, 9 December 2014

CARA MENGATASI KULIT BERMASALAH

Eee... Kulit penuh dgn black & white head.. Jerawat.. Parut jerawat.. Jeragat.. Kasar.. Menggerutu pulak tu.. 

Assalammualaikum! ;)

Haa.. Ada tak ciri2 kulit muka korang dkt atas tu??? Kalau ada, apa yg korang buat eh utk kasik hilang and tanggal semua tu? 

Pergi Watsons atau Guardian beli 'nose pore strips' utk remove black & white head korang? 

Nose Pore Strips

Ke korang yg ada jerawat tu pecahkan jerawat2 korang guna 'pimple remover' sampai berdarah-darah? Ok, ini sakittt... Ouchhh!!! 

Pimple Remover 

Saya pun mcm korang jugak guna dua benda alah ni utk buang 'parasit2' yg tumpang dkt kulit muka saya. Tp, itu dululah. Sebelum, sebelum, dan sebelum saya jumpa 'ACTUAL REMOVER' utk kulit muka saya. Hihi. 

Tipulah kalau saya kata saya langsung tak guna dua2 ni utk remove black & white head + pimple saya sekarang.. Tp, kebergantungan saya pd dua benda ni seriously dah berkurang! Kurang sangat! Mesti korang tak sabar nak tahukan apa 'actual remover' yg saya maksudkan tu? Teruskan membaca sampai khatam kalau korang nak tahu hebat tak hebat 'actual remover' saya ni. Hehehe..

Pernah ke pernah dgr ayat ni? 

>>> "Kecantikan dalaman menentukan kecantikan luaran." 

ATAU

>>> "Cantik dalam, maka cantiklah luar."

Kalau dulu, saya susah nak percaya dgn kata2 dkt atas ni. Saya selalu masuk telinga kanan keluar telinga kiri.. Tp, bila saya sendiri dah cuba dan merasainya.. Barulah saya percaya dan yakin dgn kata2 atas ni... =)

Bg saya yg dah jumpa 'actual remover' utk kulit muka saya ni, saya percaya dan yakin rohani dan penjagaan/pengambilan makanan adalah dua faktor utama yg akan menyerlahkan kecantikan luaran kita... Setuju ke setuju? :)

Oklah, meh tgk gambar2 saya ber'masker' utk pertama kalinya dgn 100% natural supplement saya.. Tp, janji jgn gelakkan saya tau? ><


1st time ber'masker' dgn Alfalfa Complex dan SR Vita-C Shaklee


Selama ni saya hanya makan je Alfalfa Complex dan SR Vita-C ni. Tp, bila dah ramai sgt pengguna tegar Alfalfa Complex dan SR Vita-C ni share manfaat + best nya ber'masker' guna supplement Shaklee ni, saya pun tertarik nak cuba dan rasai sendiri.. Hasilnya??? Selepas 1 jam saya ber'masker'......


Selepas 1 jam ber'masker.'
Kulit terasa lebih segar.. tegang.. halus..
Lebih cerah right? Yg kulit muka nampak cerah ke gelap ke
mmg natural ok. Tak edit pun.


Anyway, sila abaikan 'instant tudung' saya tu! Hahahah.. Carilah dkt mana2 butik atau kedai, mmg korang tak akan jumpa! Sbb itu saya edit guna brush je kasik tutup rambut dan aurat saya. Huhu.. 

Actually, diaorang yg pernah ber'masker' dgn supplement Shaklee ni bkn setakat guna Alfalfa Complex dgn SR Vita-C je.. Kebanyakkan diaorang, diaorang guna ESP + VITA-E + SR Vita-C + Alfalfa Complex. Saya punya ESP baru je habis. Vita-E pun tak ada stock in hand.. Itu yg saya guna apa yg tinggal. 

Kebetulan, sekarang ni bulan utk kecantikan.. So, saya dah pun place order utk Vita-E... Yeayyy!!! Seriously tak sabar ok nak ber'masker' dgn Vita-E pulak! Tolonglah jealoussssss.. xD

NOTE: Bulan kecantikan = Bulan PROMOSI utk dua supplement kulit cantik berseri mcm saya! Upsss... 



1.  Beli 2 dan dapatkan 5% diskaun

ATAU

2.  Beli 6 botol (SR Vita-C / Vita-E) PERCUMA 1 botol


Yg no 2 tu, tak semestinya korang kena beli enam2 tau.. Katakanlah korang just nak 1 atau 2 botol je. Tak kiralah korang nak beli SR Vita-C atau Vita-E. Tp, korang just nak 1 atau 2 botol je.. Ada lg balance 5 botolkan? (Termasuk yg percuma 1 botol tu). So, korang boleh share2 beli dgn family members korang ke.. Kawan2 korang ke.. Saudara-mara korang ke.. atau sesiapa je utk cukupkan quota sharing dan dptkan harga promosi. 

Paling tak pun, korang boleh beli ikut yg no 1 tu kalau korang mmg nak 1 - 2 botol dan korang tak nak share2 beli. Korang jugak yg untung sbb dpt sekali dua botol + dpt 5% diskaun siap.. 2 botol tu boleh buat stok tu...

Bayangkan eh... (Pejam mata korang sambil buat muka comel sikit) :p

Harga 1 botol SR Vita-C = RM92.50/RM74 (Bukan Ahli/Ahli)

Harga 1 botol Vita-E = RM149.00/RM119 (Bukan Ahli/Ahli)

Agak-agaknya lah kan, kalau HARGA PROMOSI berapa pulak eh??? Of course bawah lg dr harga2 dkt atas ni! Betul ke betul? Kalau nak dapatkan harga ahli sampai bila2, terus jd ahlilah...... Nanti promosi dah habis pun, still boleh dpt harga ahli. ;)

Sekarang ni saya mmg amalkan 'Set Kesihatan Asas' (Optimum Health Set) yg terdiri dr VITA-LEA + B-COMPLEX + SR VITA-C. Saya amalkan jugak utk slimming iaitu ALFALFA COMPLEX dan 'Set Kecantikan' iaitu SR VITA-C + VITA-E (VITA-E tgh tunggu sampai rumah). Buat masa ni saya mmg konsisten makan dan amalkan semua ni. This is my 'ACTUAL REMOVER.' :) 

Sekian! Tq for reading! Hope u enjoy it! ;)










1 comment:

  1. Dulu mmg suka pg watson cr pore pack..skrg tak lagi :-D

    ReplyDelete