Wednesday, 18 April 2018

MODAL MINIMA BUKA SPA



Kalau sebut pasal "SPA" mesti semua orang akan terus terbayang suasana SPA-SPA seperti di luarkan? Baik di premis-premis, bangunan-bangunan, rumah-rumah kedai, hotel mahupun resort kan.

Melangkah kaki masuk ke SPA sahaja ada orang tolong bukakan pintu sambut kedatangan kita dengan begitu mesra dan ramah serta lengkap berpakaian SPA. Terus bawa kita duduk di kerusi bahagian reception untuk tunjukkan kepada kita dan explain berkenaan Jenis-Jenis Rawatan SPA atau Pakej-Pakej SPA yang ditawarkan di SPA mereka.

Selesai je urusan kita di bahagian reception, kita pun dah buat pilihan Pakej SPA atau Rawatan SPA yang bagaimana kita inginkan, terus kita diiring masuk ke bilik SPA untuk memulakan rawatan.

Namun, pernahkah kita terfikir berapa agaknya modal yang dilaburkan oleh Pemilik-Pemilik SPA ini untuk membuka sebuah SPA mereka sendiri?

Mungkin tak semua orang akan memikirkannya. Tapi, tidak bagi Sya. Pernah pada akhir tahun 2015, Sya ke salah sebuah SPA yang terletak di Senawang, Negeri Sembilan. Masa ni Sya teman adik ipar Sya untuk membuat Rawatan SPA khas untuk bakal pengantin.



Kebetulan masa ni Sya baru join belajar SPA di bawah Projek The Walking Beauty (TWB) berharga RM750 Itu yang bila pergi SPA, orang kata "A MUST ASK" macam tu lah dekat staff2 SPA. Anything that related with SPA.

Lucky me sebab dapat direct tanya Pemilik SPA itu sendiri. Sebab kebetulan beliau yang uruskan Rawatan SPA ke atas diri Sya. SPA ni tak cukup pekerja. Sebab itulah Pemilik SPA sendiri pun turun padang buat Rawatan SPA kepada pelanggan-pelanggan SPA yang datang. Selain mungkin sebab nak jimat bayar gaji pekerja.

Kebetulan, Pemilik SPA ni bekas pelajar UiTM Kampus Bandar Melaka (KBM). Uni-Mate rupanya! Huhu.. Lagi rancaklah lepas tu kami berborak. Hahahahahah..

You know what guys? Terkejut Beruk Sya bila beliau beritahu kos untuk beliau buka dan set-up SPA ni lebih kurang RM25,000 !! Biasalah orang baru belajar SPA~ Belajar pula murah. Itu sampai Beruk pun terkejut 😜 Berapa kali ganda tu dengan modal yang Sya keluarkan untuk join TWB? 

Ini pun belum masuk kos-kos yang lain seperti bil elektrik, bil air, gaji pekerja, peralatan-peralatan SPA yang dibeli dan perlu diselenggara dsb. Fuh. Tapi, standard lah kan kalau buka sebuah SPA yang ada kedai, memang macam ni pun.

Cumanya buat Sya terfikir kenapa perlu habis berpuluh-ribu ringgit hanya untuk menjalankan perniagaan SPA sedangkan kita sebenarnya boleh membuka sebuah SPA atas nama kita sendiri lagi tu pada kos yang murah atau modal yang rendah. Ye lah, macam Sya ni lah. Anda NAMPAK ke bezanya RM750 dengan RM25,000 ?

Haaaaa.. This is the uniqueness of TWB yang ramai masih tak tahu! 😉


MODAL MINIMA BUKA SPA

Pernah dengar SPA Tanpa Kedai? Atau Mobile SPA? SPA Bergerak Tanpa Kedai? Inilah ia konsep SPA yang digunakan oleh TWB :)

TWB adalah sebuah projek SPA Shaklee Bergerak yang mempunyai Beauty Therapist atau Beautician nya sendiri di seluruh Malaysia. Malah, anda mesti rasa Wow Wow Wow Triple W!!! sebab TWB juga mempunyai Beautician di beberapa negara luar seperti Australia, Brunei, Dubai dan Mesir.

Dengan hanya bermodalkan serendah RM1,999.00 anda kini dah boleh buka dan miliki SPA atas nama anda sendiri! Wow bukan?



Harga Pakej Training SPA The Walking Beauty (TWB) ini sebenarnya dah cukup LENGKAP pun untuk anda running business SPA anda. Orang kata cuci tangan kaki je lah. Habis training anda dah boleh terus angkat beg SPA dan buat service SPA! Sebab pakej kami provide ni ALL-IN. COMPLETE.

Oh, selain itu kami turut kongsikan dengan anda 1 kursus SPA tambahan lagi tau iaitu how to set-up your Home SPA at lower cost 😉

Ni bawah ni Sya share sikit suasana bilik SPA di rumah sewa Sya dulu dan di rumah sendiri.

Home SPA @ Rental House, Bandar Baru Salak Tinggi

Home SPA di rumah sendiri 🙂

Agen SPA Diperlukan

Agen SPA Diperlukan!

Yes.. Kami Team The Walking Beauty (TWB) sentiasa mencari "orang baru" untuk sertai kami. Ini kerana demand on Mobile SPA yang sangat tinggi menjadikan kami sentiasa kekurangan tenaga kerja atau Beautician untuk entertain semua customer di seluruh Malaysia. Sehinggakan ada pelanggan SPA kami yang TERPAKSA kami tolak dengan cara yang baik kerana tidak dapat menyediakan perkhidmatan SPA ke atas mereka khususnya di beberapa tempat di setiap negeri. Dan ini kerana kami memberikan "keutamaan" (priority) kepada pelanggan setia kami 🙂

Selain itu, tujuan kami untuk mencari "new look" setiap hari kerana kami juga ingin membantu setiap wanita di Malaysia ini untuk sentiasa kelihatan CANTIK, SIHAT, BERKEYAKINAN TINGGI dan BERDUIT dalam satu masa khususnya golongan seperti di bawah ini :-
  1. Surirumah sepenuh masa yang sedang mencari perniagaan atau business yang boleh dijalankan hanya dari rumah untuk mencari dan mendapatkan pendapatan sampingan.
  2. Janda atau ibu tunggal yang tidak bekerja yang diceraikan atau ditinggalkan oleh suami. Nak BANGKIT semula demi masa depan dan anak-anak.
  3. Wanita yang bekerja yang sedang mencari business untuk dijalankan secara sambilan atau part-time.
  4. Wanita bekerja yang berhasrat untuk berhenti kerja, tetapi dalam masa yang sama risau tiada lagi pendapatan bulanan apabila berhenti kerja nanti.
  5. Wanita yang baru sahaja dibuang kerja atau dipecat.
  6. Wanita yang minat dan sukakan kecantikan serta mementingkan penjagaan kesihatan luar dan dalam.
  7. Wanita yang berhasrat untuk membuka dan memiliki SPA atas nama sendiri tetapi tidak mempunyai modal yang besar.
  8. Pelajar atau Mahasiswi yang ingin mencari duit poket untuk menampung perbelanjaan di sekolah atau kolej atau universiti.
  9. Para graduan yang masih mencari kerja atau menganggur.
  10. Pengusaha atau pemilik SPA sendiri yang dibelenggu hutang seperti sewa kedai, gaji pekerja, bil elektrik dan air disebabkan kekurangan atau tiada pelanggan yang datang ke SPA mereka.
Tidak kira siapa pun anda, status anda atau tujuan anda. Anda semua dialu-alukan untuk menyertai Team The Walking Beauty (TWB) kami!

Jika anda seorang wanita yang SERIOUS nak belajar SPA pada kos yang murah dan modal yang minima, yang SERIOUS nak hidup anda berubah 360.. Anda boleh terus berhubung dengan Sya di talian +6019 - 457 0213 atau yaeppenyeoja@gmail.com





** Harga Pakej Training SPA di bawah Projek The Walking Beauty (TWB) adalah standard dan sama iaitu RM1,999.00 Jadi anda tidak perlu survey harga dengan mana-mana Beautician TWB kami lagi kerana semuanya sama sahaja 🙂 **






Siti Aisyah binti Ab Razak
Shaklee Independent Distributor (SID) : 1034673
Proud Member of The Walking Beauty (TWB)
Founder & Owner @ Yeoja Beauty House (YBH)
Natural Home & Mobile SPA
+6019 - 457 0213
yaeppenyeoja@gmail.com

No comments:

Post a Comment