Thursday, 16 March 2017

Bagaimana VIVIX Shaklee Membantu Pesakit Stroke



Kenapa Pengedar Shaklee ni kan asyik-asyik recommend VIVIX asyik-asyik suggest VIVIX untuk pesakit Stroke ekkkkk??

Untuk penghidap Darah Tinggi, Jantung, Kencing Manis, Gout, Buah Pinggang, Kanser (Kanser Payudara, Kanser Prostat dll), SLE, Batu Karang dsb pun sama.

Entry Sya kali ni akan menjawab persoalan anda tu.



Bahan-bahan yang terdapat di dalam sebotol VIVIX Shaklee


Dalam VIVIX ni ada Resveratrol tau. Malah, bukan Resveratrol sahaja, tetapi ada juga Polyphenols. Ada kajian yang menunjukkan kombinasi antara Resveratrol dan Polyphenols memeberikan kesan yang lebih power. Dan kombinasi ini membuatkan VIVIX 13 kali powerful berbanding jika hanya mengambil Resveratrol sahaja.

Keempat-empat tumbuhan ini tinggi dengan antioksida yang insyaallah mampu melindungi sel-sel badan anda dari kerosakkan oksidatif.



Table 6 : Risk of prevalent disease, by supplement user group 


Table 6 di atas adalah "The Shaklee Dietary Supplement Study : A Landmark Study" menunjukkan mereka yang mengambil dan mengamalkan single supplement (supplement janama lain) mempunyai 2.6% risiko untuk mendapat Stroke berbanding mereka yang mengambil supplement Shaklee yang hanya 1.8% sahaja. Manakala, 2.5% yang berisiko adalah mereka yang tidak mengambil apa-apa supplement.



Pengguna Shaklee mempunyai paras Homocysteine dan kolesterol yang lebih rendah berbanding pengguna single multivitamin dan pengguna tanpa apa-apa supplement.

Homocysteine yang normal adalah bawah bacaan 15. Dan pengguna Shaklee mempunyai bacaan paling rendah iaitu 6.1 berbanding pengguna single supplement 9.1 dan pengguna tanpa apa-apa supplement 9.6

Pengguna Shaklee juga kurang cenderung untuk mempunyai kolesterol HDL yang rendah. Kolesterl HDL adalah kolesterol baik. Pengguna Shaklee mempunyai paras kolesterol HDL yang tinggi berbanding pengguna single supplement dan pengguna tanpa apa-apa supplement iaitu sebanyak 57.5

Dan menjawab persoalan yang bermain di fikiran kebanyakkan anda sama ada supplement Shaklee selamat atau tidak untuk dimakan, anda boleh lihat rajah di bawah ini :-



Shaklee telah melaburkan sebanyak $250 million untuk membuat ujian klinikal, penyelidikan & pembangunan.
Shaklee juga telah menjalankan ujian tahunan untuk produk-produknya lebih dari 100,000 ujian setahun.
Selain itu, lebih 125 kertas saintifik telah diterbitkan dan 90 darinya telah diterbitkan dalam peer-reviewed publications.

Kualiti produk-produk Shaklee adalah lebih dari standard industri. "A study is conducted to prove the goodness... ...and the results are stunning!"






Shaklee bukan sahaja 100% semulajadi dan selamat untuk dimakan, malah Shaklee juga terbukti berkesan dengan kajian-kajian dan ujian-ujian klinikal yang telah dijalankan oleh Universiti of California, Berkeley sendiri.

Jadi, sepatutnya anda tidak lagi ragu-ragu dengan produk-produk Shaklee seperti VIVIX ini. Kerana setiap produk Shaklee yang anda ambil, insyaallah ianya selamat dan semulajadi untuk dimakan setiap hari. Malah, ianya juga terbukti berkesan.

Saranan Sya, jika anda sedang on supplement lain, lebih baik anda berhenti terus untuk mengambilnya dan adalah lebih baik untuk anda berikhtiar dan berusaha dengan Shaklee.

Sya bukan terlalu taksub dengan Shaklee, tapi dengan apa yang telah Sya kongsikan dengan anda kajian-kajian yang telah dijalankan Shaklee, Shaklee ternyata selamat dan berkesan untuk diambil tanpa sebarang kesan sampingan buruk.

Semoga entry Sya kali ini dapat memberi manfaat buat anda semua terutamanya anda yang mempunyai ahli keluarga yang sedang menghidap Stroke.

Jika anda ingin mendapatkan VIVIX Shaklee ini, anda boleh hubungi Sya di nombor telefon yang tertera di bawah. 

Atau anda juga boleh menyertai Sya untuk menjadi sebahagian daripada ahli Shaklee. Insyaallah, untuk yang nak ber business, Sya akan ajar dan kongsi bagaimana untuk anda berjaya di dalam Shaklee dengan pendapatan paling minima 4 angka walaupuan anda hanya seorang suri rumah.



Exclusive & limited The Walking Beauty's (TWBs) Gift Box ini terhad untuk 10 orang yang mendaftar keahlian di bawah Sya dengan FREE MEMBERSHIP 200 UV atau dengan mendapatkan sekurang-kurangnya 2 BOTOL VIVIX daripada Sya pada bulan ini.
Dalam kotak ni dah tentu bukan kosong sahaja. 
Akan ada sesuatu yang Sya isi untuk anda yang bertuah itu ;)



Gambar selingan. Hihi.
Ini gambar Sya, suami Sya dan "anak" (downlines) Shaklee Sya, Dr. Amirah Saryati bergambar bersama Dr. Bruce Daggy semasa "A Landmark Study : The Shaklee Dietary Supplement Study Roadshow baru-baru ini di Sunway Pyramid Convention Center (SPCC) pada 18 Februari 2017.

Remember!
Proper nutrition to your cell keeps it healthy, youthful and vital. It influences the overall health.


S i t i A i s y a h
Y o u r T r u s t e d S I D : 1 0 3 4 6 7 3
Y o u r H e a l t h & B e a u t y C o n s u l t a n t
+ 6 0 1 3 - 4 7 6 5 9 3 0 
y a e p p e n y e o j a @ g m a i l . c o m

Wednesday, 15 March 2017

Kenali Tanda-tanda Awal Serangan Stroke, Punca dan Cara Mencegah atau Merawatnya




JANGAN berlengah untuk rawat Strok!

Haaaaa takut ke takut? Hehe. Tapi, memang WAJIBULGHUNNAH takut pun!

Guys..
Bila badan anda dah mula rasa tanda-tanda awal serangan strok atau angin ahmar, better anda jangan dok bertangguh lagi! Terus pergi hospital cepattttt!! Bukan apa, takut nanti sikap berlengah-lengah anda tu akan membawa kesan yang lebih buruk. Nauzubillahiminzalik!

Lagi pun, Dr. Julia Shahnaz Merican sendiri cakap tau yang rawatan segera is the best way untuk selamatkan seseorang itu dari menjadi mangsa serangan strok. Anda kan lebih percaya doktor kan kan. Ha ni Sya sampaikan apa yang doktor sendiri cakap. Hehe. Dr. Julia ni Penasihat Neorologi Pusat Perubatan Prince Court.

Kebetulan lately ni Sya banyak dapat customer yang beli VIVIX untuk STROK. Tak kurang juga orang yang bertanya berkenaan VIVIX untuk STROK ni. Ada yang belikan untuk emak dan ada yang bertanya bagi pihak pak cik mereka.

Itu yang menarik Sya untuk up entry blog berkenaan VIVIX dan STROK. Untuk berkongsi dengan mereka termasuk anda yang mambaca ni serba sedikit berkenaan strok. Tanda-tanda serangan strok, punca strok dan cara mencegah atau merawat Strok.

Guys..
Jangan dibuat main strok ni! Dekat Malaysia strok ni jatuh kategori pembunuh manusia NOMBOR 4 tau! 

Tapi, jangan risau. Insyaallah, kalau cepat-cepat dapatkan rawatan dan mulakan terapi pemulihan, semakin cepat otak mempelajari semula pergerakan yang normal.

Bukan ke Rasullullah S.A.W. sendiri bersabda, "Setiap penyakit ada penawarnya dan apabila sesuatu ubat itu sesuai dengan jenis penyakitnya, maka penyakit itu akan sembuh dengan izin Allah S.W.T.." - Maksud Hadis Riwayat Muslim -

Ok, jom kita tengok apa tanda-tanda awal serangan strok. Ace perhatikan diri anda tu. Ada tak selalu alami macam dekat bawah ni.


TANDA-TANDA AWAL SERANGAN STROK

  • Badan lemah
  • Kebas secara tiba-tiba di bahagian muka, lengan dan di sebelah bahagian badan
  • Penglihatan kabur (sebelah mata atau kedua-duanya)
  • Kesukaran untuk bertutur atau perkataan yang disebut menjadi tidak jelas
  • Kecelaruan mental
  • Sawan Epilepsi 
  • Semut-semut di bahagian dagu
  • Kecuaian
  • Hilang deria 
  • Pening kepala
  • Hilang imbangan badan 
  • Sakit kepala yang teruk tanpa sebab
Kalau ada, ha silalah serahkan diri anda di mana-mana klinik atau hospital berdekatan cepat-cepat ok. At least check je dulu..



PUNCA SERANGAN STROK

Kalau ikut Dr. Zubaidi Hj. Ahmad, strok ni terjadi bila mana aliran darah untuk ke otak tiba-tiba terputus atau terganggu. Ia disebabkan oleh pembentukan darah beku dari bahagian tubuh yang lain contohnya dalam jantung yang kemudiannya bergerak ke saluran darah di otak. Anda tahu tak saluran darah dekat otak kita ni kecik teknot (kecil) je. So, bila dah bergerak ke otak habislah tersumbat saluran darah dekat otak kita ni. Pembentukan plak (campuran kolesterol dan lipid lain) pun boleh menyebabkan saluran darah arteri tersumbat. Sebab tu pesakit jantung (artherosclerosis - pengerasan saluran darah arteri) lagi berisiko untuk kena strok. Sebab plak ni semakin membesar menyumbati saluran darah di dalam otak. American Heart and Stroke Association panggil Ischemic Stroke.

Tapi, sebenarnya Dr. Julia cakap tekanan darah tinggi antara punca utama serangan strok selain pesakit jantung dan kencing manis (Diabetes). American Heart and Stroke Association panggil Hemorrhagic Stroke.


CARA MENCEGAH ATAU MERAWAT STROK

Kita tengok dulu cara-cara untuk mencegah strok. Anda perlu amalkan 3 perkara ni je setiap hari :-

  1. Eat Healthy (Paling penting jaga paras kolesterol badan anda)
  2. Exercise and achieve a healthy weight
  3. Supplement wisely
Dan untuk perokok tegar khususnya, kalau boleh jangan lagi merokok atau berhenti dari merokok terus. Sebab rokok antara faktor utama yang menyumbang kepada strok.

Bagi mereka yang mempunyai ahli keluarga yang menghidap strok, beberapa cara atau langkah atau terapi di bawah insyaallah dapat membantu mereka.

  1. Terapi fisioterapi
  2. Terapi cara kerja
  3. Terapi pertuturan dan 
  4. Terapi kaunseling (Ini sokongan daripada keluarga saaaaangat penting tau!)
Dan kebiasaannya 30% penghidap strok akan berdepan dengan masalah komunikasi.

Ok, ni nak share sikit ni apa yang Pakar Pertuturan dan Pantologi Bahasa dari Persatuan Pertuturan-Bahasa dan Pendengaran Malaysia (MASH), Cecilia Santiago ajar. Mereka boleh dibantu untuk menulis, menggunakan bahasa isyarat dan melukis supaya dapat berkomunikasi semula sekaligus bantu proses menelan makanan. Ahli keluarga tak perlu cakap dengan mereka menggunakan nada suara yang kuat ok. Sebaliknya, gunakan perkataan yang mudah dan senand untuk difahami dengan jelas oleh mereka.


Anda juga boleh cuba ikhtiar dan usaha dengan mengambil makanan tambahan (supplement) seperti VIVIX Shaklee ini (Klik disini untuk lihat Bagaimana VIVIX dapat membantu pesakit atau penghidap Stroke.


VIVIX memberikan spektrum polifenol yang lengkap