Monday, 14 September 2015

REVIEW : The Walking Beauty | The Walking Beauty Project




Bismillahirrahmannirrahim
Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih, Maha Penyayang

Assalammualaikum dan Hi semua!

"The Walking Beauty @ The Walking Beauty Project."

Ok, rasanya The Walking Beauty atau short term nya TWB ni dah viral dekat Facebook (FB), Instagram (IG), Google etc. Anda boleh search je dengan klik #thewalkingbeauty / #thewalkingbeautyproject / #homespa / #mobilespa / #muslimahomespa / #muslimahmobilespa. Insyaallah, mesti keluar punya. Hihi.


Apa Itu The Walking Beauty (TWB) @ The Walking Beauty Project???

Nahhh... Baca dan fahamkan dulu betul-betul. ;)



Kalau anda fikirkan balik.. Macam mustahil je kan untuk anda memiliki sebuah SPA atas nama anda sendiri? Same goes to me here (masa awal-awal dulu sebelum serious dengan Projek SPA TANPA KEDAI ni). 

Memang mustahil lah kan nak buka SPA sendiri dengan modal yang sure besar punya, nak kena ada kedai lagi, perkakas-perkakas SPA, register nama syarikat, dan yang paling merisaukan is ada ke nanti orang yang nak datang ke SPA kita??? Hahahah! 

Kalau anda ada perasaan-perasaan macam ni, bererti kita berada di dalam sebuah kapal yang sama! Hehe. Inilah antara perkara-perkara yang membuatkan hati Sya sentiasa ragu-ragu (tak yakin) dengan projek ni. TAPI masa awal-awal dululah.. Sebelum mendapatkan penjelasan daripada Pengasas Projek The Walking Beauty, Pn. Ainul Shahrazad dan sebelum Sya lawan segala perasaan-perasaan negatif yang ada di hati serta fikiran Sya.

Eh, anda kenal tak Pn. Ainul Shahrazad? Time awal-awal Sya join projek ni, time tu still belum ramai yang join dan Sya salah seorang pelajar terawal beliau tau! 




Lepas je Sya dapatkan dan dengar penjelasan daripada beliau, Sya terus setuju nak join projek ni and be part of team The Walking Beauty (TWB) ni! Time ni Sya tak fikir sangat pun soal customer ke apa.

Yang Sya tahu, modal untuk join projek ni sangatlah rendah which is tak sampai RM1,000 pun dan Sya dah boleh ada SPA Sya sendiri? Wow sangat rasa! Hihi. Kalau anda nak tahu, kos ni adalah kos untuk barangan SPA sahaja tau. Kos untuk kursus SPA diberi secara PERCUMA (Jika di luar, ianya boleh menceceah RM1,000++ untuk yuran kursus sahaja).

Yang paling best Sya boleh dapat balik modal Sya dalam masa sebulan dan duit yang Sya dapat untuk bulan seterusnya tu adalah NET PROFIT atau keuntungan bersih Sya. 

Gila tak? Memang gila pun! Mana nak cari business yang MUDAH, SIMPLE, dan FUN sekarang ni kan.. Boleh dapat duit cash hari-hari pula tu! Memang sesuai sangat untuk yang tengah tercari-cari side income dalam keadaan Ringgit Malaysia (RM) yang tengah jatuh teruk sekarang ni.

Oh, satu lagi yang buatkan Sya terus nak join projek ni adalah sebab projek ni kena sangat dengan naluri dan sifat Sya sebagai seorang perempuan. Perempuankan.. Memang lumrah perempuan suka bab-bab cantik, wangi-wangi dan ketenangan bagai. Hihi.


 


By the way..

Kalau anda nak tahu, kakak Sya pernah pergi kelas SPA and she said cikgu dia cakap untuk membuka sebuah SPA, anda memerlukan sekurang-kurangnya RM3,000 - RM5,000 dalam tangan. Kena pergi kursus selama 6 bulan, jalani praktikal di SPA orang lain, SKM tahap 3 dan macam-macam lagilah.

Lepas je dengar perkongsian kakak Sya ni, Sya rasa lega sangat! Lega sebab pilihan Sya untuk sertai The Walking Beauty Project ni adalah TEPAT!!! Alhamdulillah.. :")


So, apa yang dapat Sya beritahu anda semua untuk review ni..
  • Modal untuk projek ni sangat rendah kalau nak compare dengan keuntungan yang bakal kita dapat.
  • Time Sya join, hanya ada satu pilihan je iaitu pakej RM750 (FULL PACKAGE). Sekarang? Macam-macam pakej ada. Macam bulan ni, ada PAKEJ SPA SERI PENGANTIN RM750 dan PAKEJ SPA SMART STUDENT yang boleh dimiliki oleh mereka yang masih belajar serendah RM350 sahaja.
  • Kalau macam bulan lepas, ada promosi pakej RM450 dan promosi "Trip to Melbourne, Australia." Insyaallah, next year semua team TWB dapat pergi sama-sama. Bertuahnya lahai..
  • Kalau kelas SPA dekat luar, habis je kelas (training) haaa pandai-pandailah anda nak running SPA anda macam mana. Tapi, kalau anda join TWB? You never walk alone! Anda sentiasa dalam kumpulan sokongan walaupun masing-masing memiliki SPA mereka sendiri. Best kan? Bergaul dengan orang lain yang dari berbagai latar belakang (ada yang Engineer, bekas Engineer seperti Pengasas TWB sendiri, ada yang Akauntan, Cikgu, pekerja full-time, pekerja part-time, housewife, dan pelajar).

Dan anda jangan terkejut tau. Projek ni dapat perhatian dari pihak Berita Harian (BH) sendiri untuk bahagian pendidikan (education).


Sesi interview bersama wartawan Berita Harian (BH)

Praktikal 'full facial' oleh pelajar-pelajar (tarinee) sambil dibimbing oleh 
Pengasas The Walking Beauty (TWB), Pn. Ainul Shahrazad 
di Bandar Baru Bangi, Selangor.


Ok itu sahaja buat masa ni.. Sekian review untuk The Walking Beauty Project. Harap review ni dapat membantu anda yang masih tertanya-tanya tentang TWB ni ye! 


Siti Aisyah
Team The Walking Beauty
Founder & Owner Yeoja Beauty House
Natural Home Spa & Mobile Spa
+6013 - 476 5930